LABORATORIJSKA DIJAGNOSTIKA | IMUNOKEMIJA​

Uvod

Izuzetno velika ponuda laboratorijske opreme za područja biokemije, imunokemije i hematologije tvrtke Siemens Healthineers uključuje tehnologiju i kvalitetu poznatih imena poput DPC, BAYER Diagnostics, Technicon, Ames-Miles, Ciba Corning i Chiron Diagnostics koji su tijekom povijesti postajali sastavnim dijelom danas najveće tvrtke za dijagnostičku opremu u svijetu.

Dugi niz godina automatizacija imunokemijskih analiza bila je za znanstvenike složeni zadatak. Za potpunu automatizaciju bila su potrebna rješenja koja bi omogućila odvajanje viška biljega, smještenog na nekom od oblika čvrste faze, a da pri tome ne dolazi do gubitka osjetljivosti testa.

1991. izrađen je prvi potpuno automatizirani imunokemijski analizator u svijetu – ACS 180 – tvrtke Ciba Corning. To je značilo revoluciju u organizaciji imunokemijskih laboratorija. Akridin ester kao biljeg pokazao se izuzetno osjetljivim te je donio kvalitetu i osjetljivost usporedivu s RIA metodama.

Danas tvrtka Siemens Healthineers raspolaže s nekoliko imunokemijskih analizatora. Široki spektar testova, uz vrhunsku kvalitetu i bogatu tradiciju, čine tvrtku Siemens Healthineers pouzdanim partnerom i u segmentu imunokemijskih analiza.